Cyberfraud and Data Breaches


CPE Credit: 16
Online Virtual Seminar | September 29-30, 2020
Course Level: Overview
Prerequisite: None

Losing data to fraud can be more costly than the loss of cash and other assets. To ensure data security, safeguard intellectual property and guard against cyberfraud, fraud examiners must stay informed of rapidly advancing technologies, emerging business trends and the methods employed by increasingly sophisticated information thieves.

This 2-day, virtual seminar will clarify these issues while guiding you through the crucial strategies needed to mitigate the threat of malicious data theft and minimize the risk of inadvertent data loss. You will also learn useful steps for the creation of data security policies and related internal controls. 

You Will Learn How To:

  • Explain the ways data can be stolen by employees and information thieves
  • Enact data security measures and be prepared in the event of a data breach
  • Contend with data theft maneuvers such as social engineering, hacking and espionage
  • Identify various sources of data loss, both internal and external
  • Recognize the impacts of converging trends such as cloud computing and BYOD
  • Recognize the legal and regulatory concerns related to data security

Agenda:

Day One:
9:30-10:50 a.m. ET - Introduction to Data Protection and Information Security 
10:50-11:00 a.m. ET - 10 Minute Break
11:00 a.m.-12:20 p.m. ET - Legal Issues in Information Security 
12:20-12:50 p.m. ET - 30 Minute Lunch Break
12:50-2:10 p.m. ET - Corporate Espionage 101
2:10-2:20 p.m. ET - 10 Minute Break
2:20-3:40 p.m. ET - Corporate Espionage: Where Attackers Get Information
3:40-3:50 p.m. ET - 10 Minute Break
3:50-5:10 p.m. ET - Social Engineering

Day Two: 
9:30-10:50 a.m. ET - Risks of Social Media in the Workplace
10:50-11:00 a.m. ET - 10 Minute Break
11:00 a.m.-12:20 p.m. ET - Managing BYOD and Cloud Risks
12:20-12:50 p.m. ET - 30 Minute Lunch Break
12:50-2:10 p.m. ET - Emerging Data Threats and Fraud Facilitators
2:10-2:20 p.m. ET - 10 Minute Break
2:20-3:40 p.m. ET - Responding to Data Breaches
3:40-3:50 p.m. ET - 10 Minute Break
3:50-5:10 p.m. ET - Data Breach Prevention

Speaker:

User-added image

Cary Moore, CFE

Chief Executive Officer
MegaByte Security


Field of Study: Information Technology
Advanced Prep: None
Delivery Method: Group-Live


Registration Fees
ACFE Members: $625
Non-Members: $725

Register with a group of 3 or more and SAVE!

Payment must be received by August 28, 2020 to receive early registration discount. 

Satisfaction Guarantee
ACFE seminars are unmatched in scope and effectiveness and backed by our unconditional satisfaction guarantee. If you attend an ACFE event and are not completely satisfied, please contact an ACFE Member Services Representative at MemberServices@ACFE.com or call (800)245-3321 / +1 (512)478-9000.